Nutrición en acuacultura
Acuacultura sostenible
Alimentos sostenibles
Aguillón, H.O.E., Hernandez, H.L.H., Shimada, M.A., Garduño, S.M. 2017. Effects of diets with whole plant-origin proteins added with different ratios of taurine:methionine on the growth, macrophage activity and antioxidant capacity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings. Veterinary and Animal Science. 3: 4-9.
Carrillo, L.J.A., Sanchez, A.D., Hernandez, H.L.H., Angeles, L.O., Fernandez, A.M.A. 2018. Corn gluten in diets for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss): effects of growth and other physiological parameters. Hidrobiológica. 28: 257-263.
Cid G.R.A., Hernández, H.L.H., Carrillo, L.J.A., Fernández, A.M.A. 2020. Inclusion of yeast and/or fructooligosaccharides in diets with plant-origin protein concentrates for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings. Journal of the World Aquaculture Society. 51: 970-981.
Segura-Campos J.M., Trujano-Rodríguez A.A., Hernández H.L.H., Macedo-Garzón B., Cardénas-Reygadas R. 2021. Inclusion of fructooligosaccharides and mannanoligosaccharides in plant-protein based diets for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings and its effects on the growth and blood serum biochemistry. Hidrobiológica. 31: 153-159.
Tsung-Yu T., Hernández H.L.H., Gaylord G.T., Powell M.S. 2023. Effects of dietary soybean meal inclusion on calcium-binding protein expression and inflammatory gene markers in liver and intestine of Atlantic Salmon (Salmo salar L.). Aquaculture Reports. 30: 101624.
Pruebas de alimentación
NA
"Uso de concentrado de proteina vegetal en alimentos para trucha arcoíris (Oncorhynchus mykiss) y sus efectos en el crecimiento y la respuesta inflamatoria" Fondo COMECYT FICDTEM 2023, número FICDTEM-2023-133. Fecha de termino: diciembre 2025
"Vitamina A en crustáceos: una visión integral de sus efectos en el desarrollo larvario, crecimiento y maduración sexual". fondo CONAHCYT Ciencia de Frontera 2023, número CF-2023-I-751. Fecha de termino: diciembre 2025
Posgrado en Ciencias de la Sostenibilidad, Unidad de Posgrado Edificio D primer piso Ciudad Universitaria CDMX Teléfono 5623-7012. Atención de lunes a viernes de 9:00 a 13:00 hrs.
sostenibilidad@posgrado.unam.mx